Bal Nedir?

 


Bal, arılar tarafından bitkilerin nektarından, onların canlı kısımlarının salgılarından veya bu canlı kısımları yiyen bazı böceklerin salgılarından elde edilen, doğal olarak tatlı bir maddedir. Nektar daha sonra arıların kendine özgü maddeleri ile birleştirilip kurutulur ve petek içerisinde olgunlaşması sağlanır. Bal, arıların kullandığı bitkisel kaynaklardan dolayı salgı balı ve çiçek balı olarak iki çeşittir. Balın kimyasal yapısı bitkiye bağlı olduğundan nektar ve salgı balları farklı kimyasal yapıya sahiptir.

Balın Faydaları Nelerdir?

Arılar, Bal olarak bilinen tatlı gıdayı üretmek için çiçekli bitkileri kullanırlar. Türleri arıların yaşadığı bölgeye, yılın zamanına ve tercih ettikleri çiçeklere göre değişiklik göstermektedir. Açık ballar hafif bir tada sahipken, koyu bal çeşitleri orta aromalı olup avokado, portakal çiçeği, okaliptüs gibi tatlara sahiptir. Bal, demir, çinko, amino asitler ve antioksidanların yanı sıra vitamin ve mineralleri de içerir. Popüler bir doğal tatlandırıcı olmasının yanı sıra antibakteriyel ve antioksidan özelliklere de sahiptir.

İnsan vücuduna büyük fayda sağlayan Bal, antioksidanlar içerir ve kalp sağlığı risklerini önler. Bal, vücudu iltihaplardan koruyan antioksidanlar içerir. Vücuttaki iltihaplanma, kanserden kalp sağlığına, otoimmün hastalıklara kadar her şeye neden olabilir. Antibakteriyel etki nedeniyle, yaranın iyileşmesini de hızlandırır ve mide şikayetlerinde bir azalmaya neden olur. Balın antiinflamatuar özellikleri öksürüğün önlenmesin ve boğazın yumuşamasınıs sağlar.  Balda bulunan bir antioksidan olan Pinocembrin, beyin sağlığının korunmasına ve geliştirilmesine yardımcı olur. Sonuç olarak hafıza sorunlarını önler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Büyüler Nasıl Yapılır

Vücudumuz İçin Hayati Bir Mineral

Kripto Borsaları: Geleceğe Yatırım Yapın